Υλικά για τη μερέντα: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 100γρ κουβερτούρα 150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας άχνη κοσκινισμένη 4 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο 1 κούπα αλεσμένο φουντούκι
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σεένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη ζάχαρη, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ. Μόλις κρυώσει τη βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου. Μόλις πήξει είναι έτοιμη
21-01-2014, 17:19
Φτιάξτε εύκολα σπιτική καραμέλα μόνο με 1 κουτί γάλα
Αν νομίζατε πως το να φτιάξετε σπιτική καραμέλα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, κάνατε λάθος και άδικα τη στερηθήκατε τόσο καιρό.
Ο απλός τρόπος για να την παρασκευάσετε θα σας ενθουσιάσει.
Ταιριάζει τέλεια πάνω σε κέικ, κρέπες, παγωτό, δίπλα από φρούτα, στον καφέ φίλτρου για άρωμα και αντί ζάχαρης κι όπου αλλού σας αρέσει.
Πάρτε 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα.
Βυθίστε το κλειστό όπως είναι, σε μια κατσαρόλα με νερό και περιμένετε να πάρει βράση.
Τότε το χαμηλώνετε και το αφήνετε να σιγοβράζει για 2 ώρες και τριάντα λεπτά, συμπληρώνοντας με νερό, αν απαιτείται.
Προσέξτε: μην αφήσετε την κατσαρόλα καθόλου άδεια από νερό, γιατί το κουτί μπορεί να εκραγεί.Τραβήξτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει καλά, πριν ανοίξετε το κουτί. Έτοιμη η καραμέλα σας!
Προσοχή: μην ανοίγετε το κουτί με την καραμέλα ενώ είναι ακόμα ζεστό.
eyedoll.gr
Αν νομίζατε πως το να φτιάξετε σπιτική καραμέλα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, κάνατε λάθος και άδικα τη στερηθήκατε τόσο καιρό.
Ο απλός τρόπος για να την παρασκευάσετε θα σας ενθουσιάσει.
Ταιριάζει τέλεια πάνω σε κέικ, κρέπες, παγωτό, δίπλα από φρούτα, στον καφέ φίλτρου για άρωμα και αντί ζάχαρης κι όπου αλλού σας αρέσει.
Πάρτε 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα.
Βυθίστε το κλειστό όπως είναι, σε μια κατσαρόλα με νερό και περιμένετε να πάρει βράση.
Τότε το χαμηλώνετε και το αφήνετε να σιγοβράζει για 2 ώρες και τριάντα λεπτά, συμπληρώνοντας με νερό, αν απαιτείται.
Προσέξτε: μην αφήσετε την κατσαρόλα καθόλου άδεια από νερό, γιατί το κουτί μπορεί να εκραγεί.Τραβήξτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει καλά, πριν ανοίξετε το κουτί. Έτοιμη η καραμέλα σας!
Προσοχή: μην ανοίγετε το κουτί με την καραμέλα ενώ είναι ακόμα ζεστό.
eyedoll.gr
23-01-2014, 20:07
Santo, το έφτιαξα... έχοντας πιο πριν φροντίσει να ...απομακρυνθώ από την κουζίνα κατά την ώρα του βρασμού...χαχαχαχα!!! Τελικά είναι εύκολο.
Η καραμέλα γίνεται τέλεια!!!
Η καραμέλα γίνεται τέλεια!!!
Διάβασε και αυτά
-
Ξεκίνησε: 10-11-2013 • eminem for ever(50cent+t pain+billy blue) (bessy10)0 απαντήσεις1.7χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 24-12-2010 • ¯\(ツ)/¯ ۩undergo۩ (undergo)7 απαντήσεις9.4χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 18-10-2014 • lefterakoc150 απαντήσεις6.8χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 07-12-2012 • SANI0 απαντήσεις7.0χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 10-10-2012 • IriDa34 απαντήσεις8.9χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 19-01-2013 • SANI1 απάντηση6.8χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 24-04-2012 • I'M brOKen :/ (Demy)11 απαντήσεις1.9χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 15-10-2013 • ~♥Never Stop Dreaming♥~ (stefan0ykos)1 απάντηση3.3χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 21-02-2011 • beba1 απάντηση8.1χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 04-04-2013 • SANI0 απαντήσεις7.3χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 02-10-2013 • SANI3 απαντήσεις8.0χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 15-01-2016 • justloveverything2 απαντήσεις6.5χ προβολές